úterý 1. července 2014

Štěstí je jako korálky II

Druhá kapitola je jen o kousek delší, než ta první a doufám, že i tentokrát se bude líbit. :)


O pár hodin později už všechny tři, já, Bonnie a Caroline, už stojíme před velkým sídle na kraji města Mystic Falls. Z budovy se valí hudba a já jsem si jista, že to nebude žádná malá party.
,,Holky, nechcete si to rozmyslet? Nepůjdeme raději domů a nebudeme se dívat na nějaký horor?" přednesu jim svůj návrh. Nejsem žádná třasořitka, ale pohodlí u televize a s mísou plnou popcornu by se 
mi přeci jenom zamlouvalo poněkud více.
,,Eleno! prokaž nám tu laskavost a zmlkni," okřikne mě Bonnie a já další slova spolknu.
,,Tak co? Jdeme?" ptá se Caroline a Bonnie nadšeně přikyvuje. Já nakonec taky přikývnu a vydáme se do domu. Jen co překročíme práh budovy, zastihnou nás jak Klaus, tak i jeho bratr Kol.
,,Vítejte v sídle rodiny Mikaelsonových..."
,,A doufáme, že se vám tu bude líbit."
,,Dělejte si, co chcete, pijte cokoliv..."
,,Jen pod pár podmínkami."
,,Do západního křídla vstup zakázán, to zaprvé."
,,A za druhé, nic tady nerozbijte."
,,A za třetí, bavte se!" 
Řeknou oba na přeskáčku, jako kdyby to měli natrénované. A třeba měli.
,,Jasně, okay, těch pravidel zas tolik není," řeknu a zároveň se rozhlížím kolem. Poznávám tu několik známých lidí, především z naší školy. Mám tak trochu pocit, že je tu celé město. 
Kol odběhne přivítat další příchozí, ale Klaus tu zůstává a vyzve Caroline k tanci. Caroline bez zaváhání nabídku přijme a oba se vydají na parket. Já a Bonnie si jdeme najít něco k pití. 
O chvíli později už obě stojíme v rohu místnosti a držíme v rukách pití, Bonnie pomerančový džus a já kolu, a skenujeme okolí.
,,Tak tahle party se rozhodně zapíše do historie," prohodím směrem k Bonnie.
,,To teda. Ti dva, možná celá rodina, se rozhodně zapíšou na vrchol žebříčku celebrit města Mystic Fall." 
,,A líbí se ti některý z těch dvou?" kývnu hlavou směrem ke Klausovi a Kolovi, kteří nyní stojí ve společnosti Caroline a ještě jedné zrzky.
,No... ten hnědovlasý, Kol, možná trošku," řekne Bonnie a naznačí tu trošku centimetrovou mezerou mezi palcem a ukazovákem jedné ruky. Rozesměju se. Mě se líbí oba, ale nejsou mým typem. 
,,Ale Caroline a Klaus, těm to sluší, nemám pravdu?" jen co to dořeknu, obě pohlédneme jejich směrem. Caroline i Klaus se opojili od Kola a té zrzky a vrátili se na parket, kde spolu tančí ploužák. Caroline 
má hlavu opřenou o Klausovo rameno a vidím, jak jí Klaus cosi šeptá do ucha. Co jí šeptá? To by mě zajímalo. A zjevně nejsem jediná.
,,Co jí to říká?" ptá se Bonnie.
,,Nejsi jediná, koho by to zajímalo."
,,Co by vás zajímalo?" ptá se příchozí postava, která se nyní objevila před náma, v ruce držíc červený plastový kelímek s pivem. Můj bratr Jeremy se k nám přidal.
,,Ále nic," odbydu ho. ,,Uhni, překážíš nám ve výhledu." Jeremy tázavě nadzvedne obočí, ale o kousek se posune, poté se podívá stejným směrem, jako se koukáme my, snažíc se zjistit, co nás tak zaujalo. 
Nic ho nezaujme a tak se k nám otočí s další otázkou. ,,Můžu některou z vás poprosit o tanec?"
,,Ou," pohlédnu na Bonnie, která mého bratra ignoruje a zasněně se dívá do davu. ,,Jasně. Bonnie, běž si s Jerem zatančit." Bonnie po mě šlehne vražedným pohledem a já vím, že se mnou neskončila. Na 
Jeremyho vyšle svůdný úsměv a přijme jeho nabízející ruku, načež oba odejdou na parket a dají se do tance. Nejdříve jsou oba napjatí, ale pak se postupně uvolní.
Já tu zůstávám sama, jen s mým pitím a s mojí samotou. Taky bych chtěla někoho, kdo by si mě taky na parketu přitáhnul k hrudi a tančil by se mnou. Chtěla bych někoho, kdo by mi při tanci šeptal do ucha 
sladká slova. 

3 komentáře:

Děkuji za každý komentář :)