neděle 20. dubna 2014

Pes, jménem Aša

Psáno před bůhvíjak dlouhou dobou a mám v plánu z toho udělat kapitolovku. :)


Je krásný slunný den, ve vzduchu je cítit podzim. Krajina zhnědla. Jsem na novým místě. Do minulého měsíce jsem celý život žila v New Orleans a nyní musím žít v jakémsi zapadákově, kterému se říká Black Town. Musela jsem opustit své přátele a část svého života. Už teď, po pár týdnech mi starý život chybí, chybí mi přátelé a město, v němž jsem vyrůstala.
Sedím na lavičce a přemýšlím, co dělat dál. Dnes jsem byla v mé nové škole poprvé a bylo to strašné. Jediný kdo o mě projevil zájem, byla nějaká divná holka, které říkají Marica. Přemýšlím, co udělat, aby zde byl život snesitelnější.
Když najednou slyším zašustění listů a kroky, zpozorním. Nikdo by tu být neměl, tohle je moje tajné místo. Přeruším své myšlenky, když se přede mnou objeví pes. Zapátrám ve své paměti a vzpomenu si, že to je Border Kolie. Krásný černobílý pes. Hledí na mě její hnědé oči a po chvíli to začíná být trochu divné.
,,Ašo. Ašo. Ašo!‘‘
Ozve se z levé strany odkud ten pes, asi Aša, přišel. Dívám se tím směrem a čekám, kdo se vynoří. Z hloubi doufám, že to nebude nějaký protivný stařík nebo někdo, kdo by mě klidně mohl znásilnit nebo i zabít. Z houštin se vynoří nějaký muž vysoké postavy a má silná ramena. Na sobě má šusťáky a kostkovanou černobílou košili. V ruce drží vodítko. Je tedy jasné, že Aša patří k němu. Ten muž na mě pohlédne, je docela hezký. Ne docela! Je hezký, krátce střižené vlasy a ostré lícní kosti. Pohlédne na mě.
,,Ahoj.‘‘ Tím mě překvapí.
,,A-ahoj,‘‘ sotva vykoktám.
,,Co tu děláš? Nikdo tu nikdy nebývá. Myslel jsem, že sem nikdo, kromě mě, nechodí.‘‘ Dívá se na mě pochybovačným výrazem.
,,A-aha, já taky myslela, že tu chodím jenom já.‘‘ Oba mlčíme a já chci to trapné ticho prolomit tak navážu na Ašu.
,,To je tvůj pes? Aša, pěkné jméno.‘‘
,,Hmm, to je.‘‘ Se zaujetím si mě prohlíží.
,,No, já jsem Daniel, a ty?.‘‘

,,Arielle.‘‘

3 komentáře:

  1. Dokonalé <3 Doufám, že bude pokračování <3 =) Krásné poznání <3 Chci z toho kapitolovku ! =) <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, až dopíšu Dream, tak by jsem z toho něco mohla udělat. ;) A díky. <3

      Vymazat
    2. Skvělé <3 A nemáš za co <3

      Vymazat

Děkuji za každý komentář :)