neděle 13. července 2014

Never say "Goodbye" |3. kapitola

Omlouvám se, že po tak dlouhé době, ale jsou prázdniny. :D
Snad se bude líbit. ;)


(19. října, před polednem)
Na kraji města v ulici plné opuštěných domů se tohoto dne srotí téměř celá upírská neworleanská civilizace. A taky že je co k vidění. Tělo jedné z nejstarších upírek ve městě ležící bezvládně v kaluži krve s hlavou oddělenou od těla. O několik metrů dál neznámý upír s vyrvaným srdcem z těla a narvaným v hrdle.  Je to skutečně hrozivá podívaná a všichni moc dobře vědí, že jestli městem New Orleans prochází sériový vrah, vraždící upíry, je to špatné. Všichni si také uvědomují, že na řadě můžou být oni. Začíná mezi nimi vzrůstat panika a chaos.
,,Všichni ať zůstávají klidní! Slibujeme, že vraha našich přátel dopadneme!“ zavelí původní upír Elijah, který stojí přímo v centru dění.
,,Potřebovali bychom identifikovat toho muže. Nezná ho někdo?“
,,Je to Don. Upír z Ruska,“ objasní Joshua – kočovný upír, který cestuje po celém světě a na každém místě setrvává maximálně pět let. ,,Když jsem byl v Petrohradu, byli jsme přátelé. Říkával, že Petrohrad se stal jeho domovem a že ho nikdy neopustí. Svého předsevzetí nedostál a teď je mrtvý. Byl to správný chlap se srdcem na správném místě,“ osvětlí Joshua.
,,A teď už není, tam kde bylo,“ neodpustí si rýpnutí Raphael. Joshua, který to určitě zaslechl, ho ignoruje, ale je vidět, že to v něm vře.
,,Nech ho na pokoji, Raphaeli,“ řekne Elijah a Raphael pod rozkazem původního trochu zkrotne.
,,Hej, Elijahu, měli bychom se bát?“ optá se původního upíra jedna z mladších upírek.
,,Ne, nemusíte,“ odpoví Elijah bez zaváhání. ,,Není proč. Toho, kdo má ty vraždy na svědomí, čeká jen dlouhá a bolestivá smrt.“ I přestože to Elijah ostatním řekne, není si se svou odpovědí jistý. Pokud to jsou otcovi nohsledi, nemají šanci. Jejich otec je, Elijaha, Klause a Rebeku, celá léta pronásledoval a byl tak silný a mocný, že se mu původní sourozenci nedokázali postavit.
Až teprve nedávno, před deseti lety, se Niklausovi podařilo otce – nevlastního otce – zabít a sourozenci už nemusí utíkat a mohou žít na jednom místě, v New Orleans. Noshledi  nemůžou být horší, než Mikael Mikaelson, ale i přesto je jich více, a proto se Elijah začíná bát. Konečně našel svobodu, pro sebe i svou rodinu, a nechce ji ztratit.

2 komentáře:

Děkuji za každý komentář :)